Vintage accessoires stijl gids

We zien de laatste jaren steeds meer vintage kleding terug in het straatbeeld van Nederland. En nu volgen de accessoires en sieraden ook. In dit artikel zullen we een aantal vintage accessoires trends bespreken zodat je bijgaande sieraden hebt voor je vintage outfits.

Allereerst voor de hand liggen broches. Broches hebben een wat oubollig imago. En toegegeven dit is op zich ook wel verdiend. De laatste decennia waren de enigste personen met broches voornamelijk bejaarden met heimwee naar vervolgen tijden. Dat soort broches, die je kent van de bejaarden, raden we dus niet aan. Maar tegenwoordig zijn er allerlei merken zoals ikbensieraden bijv. die op de markt gekomen zijn met vernieuwde broches. Deze broches brengen nog wel enige herinneringen naar die vervlogen tijden maar zijn ook helemaal hip op dit moment, dus een goede keuze.

Qua haarsieraden zien we een opmars van de haarbanden, zoals deze exemplaren bijvoorbeeld. Haarbanden met vintage stijl zal je veel gaan zien komende lente en zomer. Maar ook andere haarsieraden zijn te verkrijgen in de vintage stijl denk aan haar pinnen, haar kammen, speldjes, noem het maar op.

Tot nu toe hebben we het vooral gehad over typische vrouwen sieraden. Maar voor de mannen is er ook wat. Namelijk vintage reversspelden. Reversspelden zijn eigenlijk broches maar dan specifiek voor het revers gedeelte van het pak. Enfin, dit is een klein, subtiel doch impactvol accessoire, en nu dus ook verkrijgbaar in vintage stijl in de Nederlandse webwinkels. Ben je een man die geregeld een pak draagt op werk, dan zouden we dit zeker aanbevelen. Op deze wijze kunnen de heren ook inspringen op deze vintage accessoires trend.

Voor koppels zijn er dan ook nog vintage koppel kettingen. Koppel sieraden zijn sieraden dus voor koppels, voor stelletjes. Een leuke gift voor Valentijnsdag, maar het is niet alleen voor geliefdes ook voor andere type speciale relaties zoals mentors, familie en innige vriendschappen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *