Eigen logo bedrukken

Een eigen logo op een product of kledingstuk laten bedrukken is een geweldige manier om jouw merknaam of logo onder de aandacht te brengen. Of je nu een kleine onderneming hebt of gewoon een leuk product wil hebben met jouw eigen logo ontwerp, het is tegenwoordig gemakkelijker dan ooit om een eigen logo te laten bedrukken.

Er zijn verschillende manieren om een logo te laten bedrukken, afhankelijk van het type product en het materiaal waarop je het wilt laten drukken. Sommige populaire methoden zijn zeefdrukken, transferdrukken en borduren.

Soorten drukken

Zeefdrukken is een populair bedrukkingproces waarbij inkt door een zeef wordt gepompt en vervolgens op het product wordt gedrukt. Dit is een geschikte methode voor het bedrukken van t-shirts, tassen en andere kledingstukken. Het nadeel van zeefdrukken is dat het enkel geschikt is voor het bedrukken van één kleur tegelijk. Wil je een logo met meerdere kleuren laten bedrukken, dan moet je voor elke kleur een aparte zeef maken en deze afzonderlijk bedrukken.

Transferdrukken is een andere populaire methode voor het bedrukken van kleding. Bij deze methode wordt het logo op een speciale transferfolie geplaatst en vervolgens met behulp van een heat press op het kledingstuk geperst. Dit proces is snel en eenvoudig en kan worden gebruikt om zowel enkele als full color logo’s te bedrukken. Het nadeel is echter dat de transferfolie na verloop van tijd kan afbladderen of vervagen.

Borduren is een andere methode voor het bedrukken van kleding waarbij het logo met garen op het kledingstuk wordt genaaid. Dit is een duurzame manier om een logo op kleding te laten bedrukken, maar het is ook een tijdrovend proces. Borduren is meestal het meest geschikt voor het bedrukken van polo’s, jassen en andere kledingstukken met een steviger weefsel.

Er zijn ook andere manieren om een logo te laten bedrukken, afhankelijk van het type product dat je wilt laten bedrukken. Bijvoorbeeld, als je een logo wilt laten bedrukken op een pen, kun je kiezen voor graveren of tampondrukken. Als je een logo wilt laten bedrukken op een mok of een ander glazen object, kun je kiezen voor sublimatie. Bij sublimatie wordt het logo met speciale inkt op papier gedrukt en vervolgens met behulp van hitte en druk op het glazen object geperst.

Waar let je op bij een logo bedrukken

Wanneer je ervoor kiest om een eigen logo bedrukken, is het belangrijk om te overwegen hoe je het logo wilt laten drukken, wat voor soort product je wilt laten bedrukken en hoe duurzaam het bedrukte product moet zijn. Het is ook belangrijk om te onderzoeken welke bedrijven beschikbaar zijn in jouw omgeving die de bedrukking kunnen verzorgen en om te vergelijken wat ze aanbieden. Sommige bedrijven kunnen bijvoorbeeld alleen enkele kleuren bedrukken, terwijl anderen full color logo’s kunnen drukken.

Een eigen logo laten bedrukken is een geweldige manier om jouw merknaam of logo onder de aandacht te brengen en om een uniek product te creëren met jouw eigen ontwerp. Door de verschillende bedrukkingstechnieken te vergelijken en te overwegen wat het beste past bij jouw behoeften en budget, kun je ervoor zorgen dat je een product krijgt waar je trots op kunt zijn en dat jouw merk of logo op een professionele manier presenteert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.